Horari8:30 - 14:00 h · 16:00 - 18:00 h Telèfon93 713 64 60DireccióCarrer Adriana, 16 · 08206 Sabadell Facebook InstagramTwitterYoutube

ESPORTS


La finalitat de l'Escola Sant Clara es basa en la necessitat de preparar joves esportistes destinats a l'alta competició, tot oferint-los la preparació i els mitjans necessaris per tal de millorar el seu nivell esportiu i, igualment, fent-ho compatible amb una formació educativa de qualitat. D'aquesta forma es defineix un marc de convivència favorable a nivell escolar i esportiu, que permet aprofitar millor el temps disponible, pel que fa als trasllats i al descans físic, ja que l'escola i el lloc d'entrenament van coordinats en quant a horaris i activitats.

Ubicada a les mateixes instal.lacions del Club a Can Llong, és l'única de les seves característiques a Catalunya. El primer curs, que es remonta a l'any 1.962, va ser tota una innovació en el panorama esportiu espanyol i en el transcurs dels anys ha tingut, com a alumnes, els nedadors i nedadores, així com els waterpolistes, més prometedors de la història moderna.

L'escola permet als joves que mostren especials aptituds per a l'esport compaginar els horaris d'estudi amb els entrenaments diaris que exigeixen la pràctica de la natació, la natació artística, el waterpolo, el triatló i el bàsquet de competició sense necessitat de desplaçar-se, ja que l'escola està situada a les mateixes instal.lacions del Club on els nois i noies entrenen diàriament.

 

NATACIÓ

Tota carrera esportiva és un procés a llarg termini, i el seu èxit, com si fos un edifici, depèn de l'existència d'uns bons fonaments

L'escola de natació comprèn els primers anys d'entrenament. En ella s'inicia la preparació dels futurs nedadors i nedadores, i d'aquí la seva importància en el seu desenvolupament tècnic posterior. En aquestes edats la introducció al món de la competició ha de ser un camí progressiu amb incidència en el procés educatiu i en la formació de la personalitat a través de l'adquisició d'hàbits saludables, priotitzant la millora tècnica per sobre dels resultats esportius massa prematurs i, finalment, fomentar l'amor a l'esport, l'esperit d'autoexigència i el respecte per un mateix i pels altres.

Al llarg del procés hi ha d'haver una adaptació progressiva al medi aquàtic, des de la descoberta fins al domini, iniciació i perfeccionament del treball de tècnica dels estils i de les sensacions. I, fora de l'aigua, es potencia la màxim el desenvolupament de les habilitats i destreses, amb la pràctica del joc i d'altres esports, sense oblidar-nos de la introducció i posterior coneixement del reglament de la natació. Es tracta de despertar la "passió" per la natació.

L'escola des de sempre ha treballat amb nens i nenes d'edats compreses entre els sis i els dotze anys repartits en diferents grups segons la seva edat i nivell. Un cop finalitzat el pas per l'escola de natació s'entra als grups d'entrenament del Club i s'ofereix la possibilitat de cursar els estudis a l'Escola Santa Clara.

 

 

WATERPOLO

L'escola de waterpolo és la pedrera de totes les categories del Club

Al Club, el waterpolo va néixer quasi paral·lelament a la fundació de l’entitat. El 22 d’agost de 1915 es disputa el primer partit de waterpolo a Sabadell i, com ja com a Club, es tenen dades dels primers partits del Club contra el CN Barcelona i el CN Atlètic el 1917 als molls del port de Barcelona.

La captació de les futures estrelles del waterpolo es fa mitjançant la detecció de les futures promeses en els cursets i fent-ne després una selecció. Als escollits se'ls convoca a una prova per entrar a l'escola de waterpolo. A tots els qui accedeixen a fer la prova se'ls cita per fer exercicis de coordinació, flotació, desplaçaments, flexibilitat i habilitats.

L'entrenament que fan els més petits consisteix en un treball de domini del medi aquàtic, i es va introduint de mica en mica la pilota, perquè els nens s'hi vagin acostumant, sense oblidar els desplaçaments de natació. Els més grans fan un tipus d'entrenament més específic i més seriós. Entrenen més la resistència i la iniciació a l'entrenament, ja que la majoria dels jugadors entren a l'Escola Santa Clara i acaben jugant als equips infantils, juvenils i júniors, compaginant la pràctica de l'esport amb els estudis.

 

 

NATACIÓ ARTÍSTICA

La natació artística és la secció d'aigua més jove del Club

La natació artística és un esport que consisteix en l'execució per part d'una o més nedadores d'un conjunt de posicions i moviments en una piscina, sincronitzats entre sí i acompanyats amb música fent coreografia sub-aquàtica. A Catalunya és una disciplina eminentment femenina que cada cop s'està posant més de moda.

Aquest esport és molt jove al nostre Club. El 2007 neix un grup de nenes interesades per aquesta disciplina esportiva, però no va ser fins la temporada 2011-12 quan aquesta disciplina va començar a donar els seus primers fruits a l'iniciar-se en la competició a nivell federatiu i a ser una secció més de la nostra entitat. La trajectòria d’aquesta secció és curta però molt ràpida i amb poc temps ha aconseguit èxits esportius importants, gràcies al creixement en el nombre de nedadores i a la bona feina tècnica.

Tenim les més petites que composen els nivells I-II i III del benjamí, l'equip aleví, l'equip infantil, el juvenil-júnior i per últim l'equip absolut. Un cop han entrat a formar part de l'escola de natació artística, el pas següent, optatiu, és l'ingrés a l'Escola Santa Clara.

 

 

TRIATLÓ

El 2002 es va crear l'escola de triatló perquè els joves s'animin a practicar aquest esport, dur i atractiu a la vegada, que combina la cursa a peu, la natació i el ciclisme

El triatló com a esport es va començar a practicar al Club l’any 1986, quan alguns dels nostres esportistes van iniciar-se en el món del triatló, un esport realment nou a Catalunya en aquella època. L’any 2002 es va constituir la secció de triatló que des de l’any 1989 havia estat integrada a la secció d’Atletisme.

Amb aquesta escola s'ha creat un espai on els més joves poden aprendre i formar-se en una de les disciplines més completes que hi ha actualment. L'escola està oberta als nois i noies que vulguin entrenar un total de 12 a 14 hores setmanals en una combinació d'horaris de matí i tarda i que poden complementar acadèmicament amb el seu ingrés a l'Escola Santa Clara.

Així doncs, l'escola de triatló ho posa molt fàcil per practicar un dels esports més complets i variats; a la vegada que està oberta a tothom i que no imposa cap mena de limitació de nivell, ja que s'ha fet amb la voluntat d'ensenyar i formar els joves en la pràctica esportiva.

 

 

BÀSQUET

L'esport, entre altres moltes coses, és cooperació. Sense ella, un equip seria impensable. D'aquesta filosofia n'és un exemple l'escola de bàsquet

Amb la inauguració de les noves instal·lacions i dos anys després d’arribar l’esport a la ciutat, es començar a practicar a les nostres instal·lacions. Però és un any després el 1930, gràcies a un grup de nedadors i waterpolistes, que van començar a practicar el bàsquet a l’hivern ja que la temperatura de l’aigua de la piscina, encara descoberta, feia molt difícil la pràctica dels esports aquàtics. Es crea la secció i s’organitza un Campionat Local que es va adjudicar l’equip dels Espardanyers.

L'escola de bàsquet és oberta a tots els socis que tinguin entre 6 i 16 anys. És una escola en la que s'ensenya, a part de tècnica i tàctica, tota una sèrie de valors imprescindibles si el que es vol és formar integralment un esportista. A l'escola, entre els 6 i els 12 anys, no es tracta de guanyar o perdre, sinó de formar integralment els individus, de superar-se un mateix, de divertir-se, d'aprendre i de madurar. A l'escola es treballa tant l'aspecte físic, com el tècnic i el psicològic, sense perdre mai de vista l'edat dels esportistes.

A partir dels 10 anys es comença a fer una selecció ja que prima el caràcter competitiu per sobre de l'educatiu i els alumnes poden cursar els seus estudis a l'Escola Santa Clara, aprofitant així els avantatges de l'horari de l'escola per combinar-lo amb el dels entrenaments.

 

 

VOLEIBOL

L'escola de voleibol del Club ja fa molts anys que està en marxa, de fet és la principal font d'esportistes del primer equip

El maig de 1976 va néixer la secció de voleibol gràcies a l’increïble ressò que va tenir aquest esport als Jocs Olímpics de Montreal. Ja a mitjans del mes d’agost d’aquell mateix any, es van iniciar les obres d’una pista especial a les piscines municipals dedicada als entrenaments. El primer partit de debò, però, no va arribar fins al 26 de setembre, en un torneig quadrangular de pretemporada que es va jugar a les pistes recent construïdes. L’equip masculí del Club es va proclamar campió.

Normalment la captació dels nois i noies es fa mitjançant les escoles, on comencen fent els entrenaments setmanals corresponents. La finalitat dels entrenadors és introduir els més joves en l'activitat del voleibol i començar a jugar amb la pilota i aprendre la coordinació de moviments.

Actualment a l'escola del Club arriben uns 50 nois i noies disposats a practicar l'esport que més els agrada. Entre els 10 i els 16 anys poden compaginar la pràctica de l'esport amb les classes a l'Escola Santa Clara per tal de gaudir d'una major coordinació entre els horaris d'entrenament i les hores d'assistència a classe.

 

 

ALTRES

Des de fa alguns anys l'escola incorpora joves esportistes federats d'altres disciplines esportives

Molts esportistes federats que s'inicien en l'alt rendiment esportiu, sovint en disciplines minoritàries, troben a Santa Clara l'oportunitat de continuar progressant en la seva carrera esportiva aprofitant les condicions que els ofereix l'escola per mantenir també la seva formació acadèmica sense haver de renunciar a la càrrega esportiva que els hi implica la pràctica del seu esport.

Així doncs, en els últims anys, han passat per les nostres aules esportistes de disciplines tan diferents com ara l'atletisme, el tennis, el tennis taula o el ciclisme entre d'altres.

Aquest joves s'integren a les dinàmiques escolars de Santa Clara amb la resta d'alumnes esportistes del Club de manera que, aprofitant l'estructura de l'escola, poden gestionar de forma òptima els seus entrenaments diaris i planificar en les millors condicions possibles la temporada esportiva.

 

 

Ens voleu conèixer?ContactarContacta amb nosaltres

Inici